dimecres, 30 de juny del 2010

BURRETS CATALANS AMB ALVOCAT-MOLA!!

Recepta adaptada dels “Burritos” mexicans amb güacamole a Burrets catalans amb alvocat-mola!
Ingredients per a 4 persones:
Per a l'Alvocat-mola
3 Alvocats madurs
½ ceba petita
1 tomàquet madur
½ Pebrot verd petit
½ Pebrot vermell petit
Sal (al gust)
Pebre negre (al gust)
3 cullerades soperes d'oli d'oliva

Per al farcit dels Burrets catalans

Per al suc de tomàquet

1 ceba petita
5 tomàquets madurs
½ llimona
50 cc. d' oli d'oliva
Polsim de pebre vermell dolç
1 rajolí de vinagre de Mòdena

Per a les verduretes
1 ceba gran
2 alls
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 carbassó
Herbes de Provença
50 cc. d'oli d'oliva
½ got de vi blanc sec
I com a carns
2 pits de pollastre filetejats
4 talls prims de llom
Curri




-->
Elaboració de l'Alvocat-mola

Tallem els alvocats per la meitat, els traiem l'os i la pell amb una cullera. Els posem dins d'un bol, tirem un polsim de sal i amb una forquilla els anem aixafant fins aconseguir una pasta homogènia. És molt important fer-ho a mà perquè utilitzar la batedora canvia totalment la textura i sobretot el sabor. Amb un ratllador triturem la ceba, els pebrots i el tomàquet mentre anem barrejant i xafant amb la forquilla, afegim també el suc de mitja llimona i rectifiquem amb sal i pebre al gust.
Elaboració del farcit del Burret català (espero que el qui té la patent no ens denunciï....)
Les verduretes
En una paella posem l'oli a escalfar juntament amb els alls filetejats, un cop daurats afegim la ceba tallada a trossos petits. Quan prengui una mica de color afegirem el pebrot tallat també a fines tiretes no massa llargues. Finalment el carbassó sense pell també a trossos. Tirem el vi blanc i el reduïm poc a poc fins que tot quedi ben cuit. Cinc minuts abans afegim les herbes.
El suc de tomàquet
En una altra paella escalfem l'oli i posem a rostir la ceba ratllada lentament, afegim un rajolí de vinagre de Mòdena i anem remenant fins que quedi ben daurada. Ratllem els tomàquets i els afegim a la paella, seguim remenant de tant en tant i el deixem fent xup xup fins que quedi una salsa espessa.
-->
Les carns
Les salpebrem una mica i les tallem en tiretes petites i no massa llargues. Posem la carn en una planxa amb una mica d'oli, tirem el curri per damunt i la saltegem per que es vagi fent poc a poc. Quan estigui ben torrada la traiem del foc. És clar que això va al gust del consumidor però a mi m'agrada més aviat torradeta per que li dóna textura al costat de les verduretes.
L'Alvocat-mola el servim sense el formatge perquè som al·lèrgics però igualment està molt bo. Ens el mengem amb els “nachos” triangulars que venen en els supers. N'hi han de diferents gustos però no tots els podem menjar,
sobretot llegiu els ingredients!!. De totes formes a Veritas en trobem uns que només tenen farina de blat de moro. Us he de dir que entre el Pau i nosaltres els fulminem i mai no deixem res dins del bol.
-->
Pel que fa els Burrets servirem en bols diferents cada un dels plats abans elaborats i es tracta que els comensals es “fabriquin” els seus Burrets catalans de la següent manera:

1. Agafem una “tortita” mexicana que amb anterioritat hem escalfat en una planxa o al microones i la posem damunt del plat. Per les “tortitas” hi ha 3 opcions. Una és comprar-les en els supers habituals, però aquestes no són 100% de farina de blat de moro, i si sou al.lèrgics al gluten..... La segona és buscar-les a Veritas o botigues mexicanes on les trobareu 100% de blat de moro. A prop de casa nostra hi ha una bodegueta que en té!! I tercera fer-les vosaltres mateixos. (Si la voleu tenim la recepta)

2. Hi posem una mica de suc de tomàquet

3. Ara una cullerada d'herbes

4. I per damunt uns trossets de carn

5. Ara l'enrotllem (heu de mirar de no posar massa quantitat o serà difícil de fer el Burret), el tanquem per sota, i...



6.Ja ens el podem menjar, mmm!! que bons...

dijous, 17 de juny del 2010

ELS GELATS DE GEL I ELS NENS AL.LÈRGICS

JO: A vegades els meus pares fan gelats de gel a casa.
LA MEVA MARE: Sí és veritat. Ens van regalar un estri de cuina, una mena de tub de plàstic on hi poses el suc d'una fruita (llimona per exemple) barrejat amb sucre i el guardes al congelador. Està molt bo però el sabor s'en va ràpidament i al final et quedes amb el gust de l'aigua del gel.
JO: A mi el gelat que m'agrada més és el Calippo de coca-cola i el de pinya amb taronja
LA MEVA MARE: Aquest gelat és el que normalment es menja. L'altre dia, però, vam demanar en un restaurant un gelat de gel de la Nestlé que es diu FANTASMIKOS. Naturalment primer vam llegir els ingredients i no se'l va poder menjar perquè portava proteïna de llet i llet desnatada en pols. Pobret ja està resignat... però el que jo em pregunto és perquè un gelat que es fa amb gel i fruita ha de portar proteïna de llet i llet en pols? Es veu que serveix per corregir el sabor.... però perquè hem de corregir el sabor de la fruita? Independentment de l'al.lèrgia la meva reflexió va encaminada al perquè ens estem acostumant a que ens enganyin amb el sabor dels aliments i sobretot perquè deixem que ho facin amb els nostres fills. Vinga proteïna de llet o sèrum de llet o llet en pols i vinga edulcorants!! I vinga conservants!! Us heu fixat en tot el que porten alguns caramels o la pastisseria industrial o les begudes de cola o d'altres sabors? No crec que sigui massa bo per la salut.
Hauríem d'acostumar als nostres fills a menjar els aliments de la terra, tal com la terra ens els dóna i hauríem de poder consumir productes d'agricultura orgànica perquè els productes químics que s'estan utilitzant actualment són nocius, i hauríem de lluitar perquè no és fessin servir tans additius i tantes enganyifes que només són útils per enllaminir als nens i que no vulguin altres aliments més sans. I si no mireu-vos aquest fragment d'un documental fet a França que és diu “Els nostres fills ens acusaran” i que parla dels productes químics en l'agricultura i la seva relació amb l'augment entre la població del càncer i d'altres malalties.

dijous, 3 de juny del 2010

MACARRONS DE SUPERVIVÈNCIA

JO: M'agraden molt els macarrons de la meva mare!!!
LA MEVA MARE: Si seguiu el bloc sabreu que lo meu no és la cuina. A casa el cuiner és el pare de la criatura, jo només faig cuina de supervivència. Però és clar, amb un nen al.lèrgic als aliments, això és molt difícil doncs aquelles coses que es poden fer ràpides quan arribes tard a casa i el nen té gana, tu no les pots fer perquè el seu organisme no les admet. Com fer una truiteta o un ou ferrat que es fa en un moment, o menjar-se un “biquini” pel camí, o fer uns macarrons amb salsa de tomàquet de pot perquè fer la salsa amb tomàquet natural porta més temps. Doncs ara he trobat una conserva de tomàquet fregit que el Pau pot menjar i que està en els supermercats normals perquè és de la Gallina Blanca. No porta additius ni conservants. I tampoc gluten. Així és que en tinc sempre a casa i ho faig servir en moments de “vida o mort”. Si anem amb temps continuem fent la salsa de tomàquet a mà, perquè tot i que aquesta que us comento queda bastant bona no hi ha res com els ingredients naturals ja sigui per al paladar o bé per a la salut.