dimarts, 17 de juliol del 2012

Canelons de tonyina amb beixamel SENSE llet de vaca

JO: Una nova recepta que va fer el meu pare i que em va agradar moooolt!!!

Ingredients per a 4 persones:

Per els canelons:
16 canelons
300 gr. de tonyina en oli d’oliva
4 tomàquets grans de pera molt madurs
1 ceba petita
4 ous (Recomano els ecològics, que són els que porten en la numeració impresa un 0 al davant). Si sou al · lèrgics a l'ou, podeu prescindir-ne, només cal posar mes tomàquet
Oli d’oliva
Orenga, julivert, pebre vermell dolç
1 all

Per la beixamel:
1/2 litre de llet de soia
50 gr. de margarina vegetal (no hidrogenada)
50 gr. de farina. En el cas d’al·lèrgia al gluten hi han farines especials sense gluten
Nou moscada
Pebre negre
Sal

ELABORACIÓ:
Per una banda preparem el farcit que el farem amb els ous, la ceba, el tomàquet, l’all i la tonyina. Posem els ous a bullir fins que siguin durs (Jo els poso al foc amb aigua tèbia i quan pren el bull els deixo 12 minuts). Paral·lelament tallem la ceba en juliana i la posem a la paella amb un rajolí d’oli i un polsim de pebre vermell dolç a foc lent fins que estigui dorada, ratllem els tomàquets i els afegim a la paella, rectifiquem de sal. Ho deixem a foc lent fins que tinguem una salsa de tomàquet espessa. 
Mentrestant, separem les plaques de pasta dels canelons i els posem a bullir remenant poc a poc tot vigilant no se’ns enganxin. Un cop tinguem tot cuit, en un bol posem la tonyina, afegim el tomàquet i tres ous ratllats, ho remenem amb una forquilla fins que ens quedi una massa mes o menys homogènia. Amb una cullera anem agafant la massa la posem damunt la pasta de caneló cuita i l’enrotllem. Un cop tinguem els canelons posats en una plata de forn, ja podem prepara la beixamel. D’aquesta massa n’haurem reservat una mica per afegir-ne a la beixamel. Posem la farina en una paella ben seca i la torrem una mica. La traiem quan veiem que agafa una mica de color. En un pot, posem a escalfar la margarina a foc molt lent, quan comenci a fondre’s afegim una mica de llet de soia i anem remenant, procurant que no quedi cap grumoll, fins que quedi una mescla fina, afegim la resta de llet, la nou moscada, el pebre i la resta de farcit que havíem reservat, rectifiquem de sal i la deixem 10 minuts a foc lent. Heu d’anar vigilant que la beixamel no quedi massa espessa. Un cop tinguem la beixamel a punt la aboquem pel damunt dels canelons, ratllem per dalt l’altre ou dur que havíem reservat i ho gratinem al forn a 200 graus

Que aprofiti!!