dilluns, 19 de novembre del 2012

CREMA DE CARBASSA SENSE LLET I SENSE FORMATGE

 JO: Aquesta crema sí que m'agrada, la de carbassó gens!!!

EL MEU PARE: Per això fem més sovint la de carbassa ja que les dues hortalisses tenen propietats alimentàries semblants.

LA MEVA MARE: Us passem la recepta per fer-la de dues maneres, amb thermomix i sense.

  
INGREDIENTS 4 PERSONES:
1 ceba
500 gr de carbassa
1 dent d’all
300 gr d’aigua
50 gr d’oli d’oliva
Sal
Pebre vermell dolç
Pebre negre
Un tall de pernil salat
Crema de vinagre de Mòdena


AMB THERMOMIX:
Col.loquem l'all i la ceba tallada a trossets dins el cubilet i posem 4 segons a velocitat 5, recollim els trossets de la paret, després aboquem 50 gr d’oli d’oliva i programem 8 min a velocitat 3 temperatura Varoma. Passat aquest temps introduïm la carbassa a trossets i programem 10 seg a velocitat 5, tot seguit afegim el pebre vermell dolç i el pebre negre al gust i programem 10 minuts amb temperatura varoma a velocitat 2. Passat aquest temps tirem l’aigua i la sal i programem 20 min amb temperatura varoma a velocitat 2. Acabada la cocció rectifiquem de sal i programem 2 minuts a velocitat progressiva de 5 a 10.

Tallem el pernil salat en encenalls ben petits i al moment de servir la crema els tirem pel damunt, afegim un rajolí d’oli i decorem amb la crema de vinagre de Mòdena que li donarà un toc especial.

SENSE THERMOMIX:
Tallem l'all i la ceba en juliana, els sofregim en una paella amb 50gr d’oli d’oliva durant uns 10 min fins que estigui rossa. Tirem el sofregit dins una olla on previament hi haurem abocat la meitat de l'aigua i afegirem la carbassa en talls molt petits, ho deixem bullir durant 10 minuts. Passat aquest temps afegim un polsim de pebre vermell dolç i salpebrem al gust. Passem la batedora per esmicolar més els trossets de carabassa, i bullim durant 20 minuts més.