divendres, 22 d’octubre del 2010

PANELLETS PER AL.LÈRGICS


EL MEU PARE: T'enrecordes del bé que ens ho vam passar aquell dia?

JO: I tant!! M'agrada molt fer panellets i sobretot menjar-me'ls...


Per fer la massa:
½ kg. d'ametlla picada
½ kg. de sucre en pols
150g. de moniato, patata o carabassa, segons com ens agradi de dolç (també podem fer meitat i meitat de qualsevol dels tres)
La ratlladura d'una llimona
1 ou (o el suc d'una taronja si ets al.lèrgic al ou)


Per farcir i "engalanar" els panellets:
¼ kg. de pinyonets
¼ kg. d'ametlla picada ( trossejada )
¼ kg. de codonyat
¼ kg. de coco ratllat
3 culleretes de cafè soluble
1 ou (o el suc d'una taronja si ets al.lèrgic al ou)

Com fem la massa?
Bullim els moniatos, les patates o la carabassa, (segons el que haguem triat) durant uns 20 minuts (que quedin una mica tous!) seguidament els pelem , els trossegem i xafem una mica. Ho deixem refredar.

Barregem l'ametlla picada molt fina, el sucre en pols, l'ou (o el suc de la taronja) i seguidament hi afegim la massa xafada. Ho anirem amassant una estoneta fins que ens quedi una pasta lligada. Quan la massa hagi agafat consistència hi afegirem la ratlladura de la pela de la llimona

Com fem les diferents classes de panellets?
Agafem una mica de massa i... És l'hora de fer boletes!! Gairebé millor que fer plastilina!

De pinyons o ametlla
Prenem unes quantes boletes i les suquem en l'ou batut (o el suc de taronja) i seguidament les arrebossem amb pinyonets o ametlles picades.

De coco
Agafem una mica de massa, hi afegim el coco ratllat , ho amassem una mica i fem una "botifarra" que seguidament haurem de tallar a trossets més petits. A cada un d'ells li donarem forma de con i li tirarem una mica de coco ratllat per sobre.

De cafè
Primer dissolem el cafè amb una mica d'aigua i ho afegim a la massa, en fem també boletes i les arrebossem en sucre llustre. Què negres ens quedaran les mans!

De codonyat
Fem una altra "botifarra" i la farcim amb codonyat. Com ens lleparem els dits! La tallem a trossets petits i tirem una mica de sucre llustre a sobre de cada un dels trossets.

Quan els tinguem tots a punt, els posem damunt d'una safata de pa d'àngel, d'aquesta manera un cop cuits si queden una mica enganxats al pa, no passa res, també ens el menjarem! Després els posem al forn (gratinador) a 250 graus durant uns 7 minutets (controlarem però que no se'ns rosteixin massa!) i a l'atac! Bon profit!!!!


1 comentari:

  1. mmmmmmmmmmm... Quina bona pinta que fan!!!! A veure si convides!!!! VIVI

    ResponElimina