diumenge, 30 de gener de 2011

EMPANADA GALLEGA SENSE OU NI MANTEGA DE VACA


Ingredients:


Per a la massa:


  • 450 g de farina
  • 100 g d'aigua
  • 1 culleradeta de sal
  • 50 g d'oli 
  • 90 g de mantega de soia
 Per al farcit:


  • 300 g de bonítol
  • 3 cebes grosses


  • 2 pebrots verds
  • 1 pebrot vermell
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • pebre vermell dolç
  • sal

Per fer la massa, poseu en un bol la mantega desfeta a punt de pomada, la farina, la sal, el llevat si en poseu, un raig d'oli, un rajolinet de vi blanc i l'aigua.Treballeu la massa amb les mans, i quan la tingueu a punt, tapeu-la amb un drap i deixeu-la reposar 1 hora perquè quedi més esponjosa. Mentrestant, aprofiteu per fer el farcit. En una paella amb oli, fregiu-hi la ceba tallada a trossos, i un cop estigui mig feta, afegiu-hi els pebrots, el tomàquet i la pastanaga tot tallat a daus. Un parell de minuts després, rectifiqueu-ho de sal, tireu-hi el pebre vermell i deixeu-ho coure d'un 1/4 d'hora a 20 min segons com es vulgui la textura de les verdures. Finalment, poseu la tonyina, remeneu, i ja tindreu el farcit a punt. Agafeu la meitat de la massa i estireu-la amb l'ajuda d'un corró de fusta. A continuació, folreu un motlle d'empanada amb aquesta capa de massa. Cobriu-la amb el farcit, i tapeu-ho amb una coberta de massa (que haureu fet de la mateixa manera que la primera capa). I ja per acabar, retalleu les vores, "cosiu-les" cap endins amb un ganivet i feu uns petits forats damunt la massa per que no s'infli amb l'escalfor. La cocció de l'empanada ha de ser al forn, a 180 graus i durant 20 minuts. Si sobra pasta podeu fer tires i possar-les damunt la massa decorant l'empanada. 

1 comentari:

  1. caram, quina pinta més bona.
    Us deixo un enllaç al meu bloc per si us pot ajudar.
    El meu cas no és d'al.lergies, és de intoleràncies però us entenc molt be.
    Endavant amb la feina que feu.

    http://sinmis4.blogspot.com/

    ResponElimina