divendres, 24 de maig del 2013

FIDEUÀ DE POLLASTRE I PORC


JO: El meu pare fa una fideuà per llepar-se els dits!!



INGREDIENTS:
 
Pel brou fosc:                                         Per la fideuà:                                   

Col                                                            Oli d'oliva

Api                                                            3 alls

Porro                                                        1 ceba

Pastanaga                                                un tros de pebrot vermell

Ceba                                                         un tros de pebrot verd

Carcassa de pollastre                               bandeja de xampinyons

Os de porc                                                4 0 5 tomàquets madurs

Sal marina                                                Salsa de soia

Pebre vermell dolç                                    Julivert

Pebre negre                                              Pebre vermell dolç

Oli d’oliva                                                  500 gr. de fideus nº 1 (fideuà)
                                                                  300 gr. de costella de porc tallada a trossos petits

  




ELABORACIÓ:



El brou fosc:

Netegem la carn (pollastre i os de porc) salpebrem i la posem al forn a 200 graus fins que estigui ben rostida.

En una olla posem les verdures amb una mica d’oli, les enrossim i afegim l’aigua. Posem els talls de pollastre i porc que hem rostit al forn dins l’olla mirant de separar i escórrer el greix que ha quedat a la plata de forn. Bullim a foc lent durant dos o tres hores (depenent de la quantitat de foc), a mi m’agrada que es vagi fent poc a poc, contra més fluixet estigui el foc més temps li donarem al bull fins tenir un brou consistent i ben gustós.



La fideuà:

Començarem preparant un sofregit amb el següent ordre: primer posem a escalfar una mica d’oli a la mateixa paella on prepararem la fideuà. Hi posem els trossos de costella de porc prèviament salpebrats. Després afegim els xampinyons nets i tallats prims, la ceba, el pebrot vermell i el pebrot verd tallat en juliana. Tapem i deixem que es vagi rostint poc a poc, hem de remenar sovint. Un cop veiem que la carn està daurada afegim una mica de salsa de soia i remenem fins que quedi tot lligat. Agreguem el tomàquet ratllat (si cal li posem una mica de sucre per treure-li l’acidesa) i una mica de brou i deixem reduir fins que quedi una salsa ben consistent i lligada. Ja podem tirar els fideus, i quan ho estiguem fent els remenem bé perquè es barregin amb el suc. Un cop hagin absorbit tota la salsa afegim la resta del brou fins que els fideus quedin ben coberts de líquid.



Ara el procés és com si estiguéssim fent una paella, al principi foc fort (els primers 7 minuts) i després anem afluixant el foc a mida que veiem que els fideus es van bevent tot el líquid. Als 10 minuts d’haver tirat el brou hauríem de començar a veure els fideus pel damunt del brou, és el moment de baixar el foc al mínim i deixar-los 10 minuts més fins que no quedi gens de líquid. Els fideus haurien de quedar aixecats.



I ja es poden menjar!!



Bon profit






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada