diumenge, 16 de febrer del 2014

BIQUINI AMB FORMATGE VEGETAL I PA DE MOTLLE FET A CASA

JO: No havia pogut menjar mai un biquini i per fi l'he provat... Està brutal!

LA MEVA MARE: Fins ara no havíem descobert el formatge vegetal i val a dir que està boníssim. A més, si tens la sort que el teu company et fa el pa de motlle a casa, ja és excepcional. Tot i que el BIMBO Natural 100%, sense llet i sense lactosa que han tret ara al mercat, es APTE ! No és tan bo com el que fem a casa però serveix per a dies que no tenim temps. El pernil dolç de la tocineria de confiança.

EL MEU PARE: Us passo la recepta del pa de motlle per si us animeu.




  Ingredients:

500 g de farina de força 
300 g d'aigua mineral 
50 g de llet de soia 
10 g de margarina vegetal (no hidrogenada) 
10 g de sal 
25 g de llevat fresc
1 grapat de pipes naturals



Elaboració:


Treballem la farina i la col·loquem damunt del marbre amb forma de volcà. Barregem amb aigua tèbia el llevat i l'aboquem al forat que hem fet a la farina. Anem amassant fins que la pasta és homogènia i no se’ns enganxa a les mans. Li donem forma de cilindre i l’introduïm en un motlle de plum-cake prèviament untat amb oli, el deixem reposar fins que la massa dobli el volum i enfornem durant 40 minuts prèviament escalfat a 210º. Quan tingui un color rosat el retirem, desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixa.  
I AIXÍ VA QUEDAR EL BIQUINI !!

3 comentaris:

  1. Hola,
    Tenim una pregunta de novatos. Pel pa parleu de molts ingredients, però a l'hora d'explicar com es fa només parleu de farina, llevat i aigua. Podríeu dir-nos com els aneu afegint i quin llevat feu servir? N'hem comprat un al supermercat però no diu els ingredients i no sabem si refiar-nos-en (és levanova). El nostre fill és al.lèrgic a la llet i a l'ou (que sapiguem) i jo he de fer dieta d'exclusió.
    Moltes gràcies!
    Martí, Albert i Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, us expliquem com fem el pa. Realment només cal farina, llevat i aigua, no necessites res més, sense additius, és la forma més natural, més bona i més sana d'elaborar-lo. El fet d'afegir-li la margarina és per donar-li una mica més de suavitat a la textura del pa. El llevat pot ser fresc o sec. Tant un com l'altra és indispensable que portin els ingredients, o els "puede contener..." és la única manera d'estar segurs tot i que en teoria només porten gluten, no podem refiar-nos. Aquest que ens indiques nosaltres no l'hem fet servir mai perquè crec que és sense gluten. Aquí va l'explicació de l'elaboració d'aquesta recepta. En primer lloc és molt important la temperatura de l'aigua perquè la fermentació sigui la correcta, ha d'estar sobre els 30/35 graus. Diluïm el llevat amb l'aigua tèbia i el mesclem amb la farina que la tenim en forma de volcà damunt del marbre. Anem mesclant i mesclant durant ben be un quart d'hora o vint minuts fins que tinguem una massa elàstica i homogènia. A partir d'aquí la podem posar dins del motlle rectangular i l'hem de deixar fermentar durant una hora fins que dobli el volum. Si podeu poseu-lo a fermentar dins el forn a temperatura de 30º amb un got d'aigua al costat per augmentar la humitat. Un cop vegeu que ha doblat el volum traieu-lo del forn i tireu-li les pipes pel damunt i ja podeu coure'l al forn prèviament escalfat a 210º. Espero que us sigui de profit i us surti molt bo. Per qualsevol cosa aquí ens trobareu. Gràcies per contactar amb nosaltres.

      Elimina
  2. Moltíssimes gràcies família. És veritat que aquest llevat no té gluten. Vaig trucar l'empresa i m'ho van aclarir també.
    Ara toca aprendre a fer pa. De ben segur que serà boníssim (amb la pràctica).
    Ens ha ajudat molt llegir el vostre bloc, especialment quan vam tenir la notícia de l'al.lèrgia a l'ou i davant la possibilitat que en tingui més.
    Ens queda pendent venir a visitar la vostra botiga.
    Una abraçada d'agraïment.

    ResponElimina