dijous, 6 de maig del 2010

NOVA RECEPTA SENSE PROTEÏNA DE VACA NI OU

Jo: El dissabte van venir els meus avis a dinar a casa i el meu pare va cuinar un dels meus plats preferits. Mmmm!! Ara us passo la recepta:
PIT DE POLLASTRE AL FORN AMB MOUSSE D'ALBERGÍNIA
El meu pare: Aquesta recepta, fàcil de fer, es pot menjar freda o calenta. És ideal tant per menjars especials com per portar en carmanyola.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Una albergínia,
Un parell de pits de pollastre sencers si són grossos o quatre de petits,
Una taronja grossa o dues de petites molt sucoses,
Una llimona,
Pebre vermell dolç,
Vinagre de Mòdena,
Salsa de soia,
Un polsim de pebre negre,
Oli

PREPARACIÓ
En una safata posem en adob els pits de pollastre amb el suc de les taronges, una mica de pebre negre i un regalim de salsa de soia (no cal salar la carn per que la soia ja du sal) i els deixem a la nevera un parell d'hores.
Mentrestant podem fer la mousse i per això tallem l'albergínia per la meitat i sense pelar, la posem en una planxa per marcar la pell fins que tingui un color torradet. Després la girem i deixem que es vagi coent mentre de tant en tant afegim sal, oli i pebre vermell dolç. Quan
observem que la part carnosa és cuita la retirem del foc, buidem amb una cullera la part interior de la cavitat i la posem dins d'un bol. Afegim més pebre vermell, un punt de sal (al gust), i mentre anem passant la batedora (també es pot fer amb thermomix) anem afegint oli de la mateixa forma que com quan fem maionesa. Heu d'aconseguir una textura ben suau. També podeu afegir-hi herbes al gust (comí i/o all i/o julivert i/o herbes de Provença) sempre que no domini el gust, és millor anar provant fins aconseguir una textura i gust apropiats.
Escalfem el forn a 180º i després introduïm la safata amb els pits de pollastre que quedaran cuits entre 20 i 40 minuts, tot depenent del gruix de la carn. Durant aquesta estona anirem ruixant el pollastre amb el seu propi suc i de tant en tant li donarem la volta perquè els dos cantons agafin una mica de color.
Finalment li donarem un cop de grill per acabar-lo de rostir.
La meva mare: La mousse d'albergínia es serveix d'acompanyament del pollastre però també us la podeu menjar sola amb torradetes. Està boníssima !! Ah, i si us voleu emportar el pollastre amb la carmanyola, és més pràctic tallar-lo en rodanxes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada