dimecres, 30 de juny del 2010

BURRETS CATALANS AMB ALVOCAT-MOLA!!

Recepta adaptada dels “Burritos” mexicans amb güacamole a Burrets catalans amb alvocat-mola!
Ingredients per a 4 persones:
Per a l'Alvocat-mola
3 Alvocats madurs
½ ceba petita
1 tomàquet madur
½ Pebrot verd petit
½ Pebrot vermell petit
Sal (al gust)
Pebre negre (al gust)
3 cullerades soperes d'oli d'oliva

Per al farcit dels Burrets catalans

Per al suc de tomàquet

1 ceba petita
5 tomàquets madurs
½ llimona
50 cc. d' oli d'oliva
Polsim de pebre vermell dolç
1 rajolí de vinagre de Mòdena

Per a les verduretes
1 ceba gran
2 alls
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
1 carbassó
Herbes de Provença
50 cc. d'oli d'oliva
½ got de vi blanc sec
I com a carns
2 pits de pollastre filetejats
4 talls prims de llom
Curri




-->
Elaboració de l'Alvocat-mola

Tallem els alvocats per la meitat, els traiem l'os i la pell amb una cullera. Els posem dins d'un bol, tirem un polsim de sal i amb una forquilla els anem aixafant fins aconseguir una pasta homogènia. És molt important fer-ho a mà perquè utilitzar la batedora canvia totalment la textura i sobretot el sabor. Amb un ratllador triturem la ceba, els pebrots i el tomàquet mentre anem barrejant i xafant amb la forquilla, afegim també el suc de mitja llimona i rectifiquem amb sal i pebre al gust.
Elaboració del farcit del Burret català (espero que el qui té la patent no ens denunciï....)
Les verduretes
En una paella posem l'oli a escalfar juntament amb els alls filetejats, un cop daurats afegim la ceba tallada a trossos petits. Quan prengui una mica de color afegirem el pebrot tallat també a fines tiretes no massa llargues. Finalment el carbassó sense pell també a trossos. Tirem el vi blanc i el reduïm poc a poc fins que tot quedi ben cuit. Cinc minuts abans afegim les herbes.
El suc de tomàquet
En una altra paella escalfem l'oli i posem a rostir la ceba ratllada lentament, afegim un rajolí de vinagre de Mòdena i anem remenant fins que quedi ben daurada. Ratllem els tomàquets i els afegim a la paella, seguim remenant de tant en tant i el deixem fent xup xup fins que quedi una salsa espessa.
-->
Les carns
Les salpebrem una mica i les tallem en tiretes petites i no massa llargues. Posem la carn en una planxa amb una mica d'oli, tirem el curri per damunt i la saltegem per que es vagi fent poc a poc. Quan estigui ben torrada la traiem del foc. És clar que això va al gust del consumidor però a mi m'agrada més aviat torradeta per que li dóna textura al costat de les verduretes.
L'Alvocat-mola el servim sense el formatge perquè som al·lèrgics però igualment està molt bo. Ens el mengem amb els “nachos” triangulars que venen en els supers. N'hi han de diferents gustos però no tots els podem menjar,
sobretot llegiu els ingredients!!. De totes formes a Veritas en trobem uns que només tenen farina de blat de moro. Us he de dir que entre el Pau i nosaltres els fulminem i mai no deixem res dins del bol.
-->
Pel que fa els Burrets servirem en bols diferents cada un dels plats abans elaborats i es tracta que els comensals es “fabriquin” els seus Burrets catalans de la següent manera:

1. Agafem una “tortita” mexicana que amb anterioritat hem escalfat en una planxa o al microones i la posem damunt del plat. Per les “tortitas” hi ha 3 opcions. Una és comprar-les en els supers habituals, però aquestes no són 100% de farina de blat de moro, i si sou al.lèrgics al gluten..... La segona és buscar-les a Veritas o botigues mexicanes on les trobareu 100% de blat de moro. A prop de casa nostra hi ha una bodegueta que en té!! I tercera fer-les vosaltres mateixos. (Si la voleu tenim la recepta)

2. Hi posem una mica de suc de tomàquet

3. Ara una cullerada d'herbes

4. I per damunt uns trossets de carn

5. Ara l'enrotllem (heu de mirar de no posar massa quantitat o serà difícil de fer el Burret), el tanquem per sota, i...



6.Ja ens el podem menjar, mmm!! que bons...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada