divendres, 12 de novembre de 2010

MOLLES (MIGAS en castellà)

 JO: La mama no hi és, ha anat al cinema

EL MEU PARE: Doncs aprofitaré per explicar-vos una recepta que em feia la meva mare quan vivíem a Granada i que he descobert que en Pau se la pot menjar: “Migas” o en català Molles.

Ingredients:

Pa sec (un parell de barres) (Ja fa uns quants dies que el vaig guardant)
All
Polsim de sal i pebre vermell dolç
Oli d'oliva

Acompanyament: Bacó fumat (també pot ser xoriço, sobrassada, ou ferrat, però evidentment nosaltres no n'hi posem per l' al.lèrgia).

No se si sabeu que la pasta, les patates i l'arròs són transmissors de gustos, doncs les Molles també ho poden ser i a més és un plat que agrada molt als nens. Els al·lèrgics al gluten poden provar-ho amb el pa sense gluten, jo crec que també serà boníssim.

Elaboració:

En primer lloc heu de posar el pa en remull en un recipient amb aigua amb una mica de sal durant deu minuts. Mentre daurem l'all picat i tallat i després fregim el bacó només volta i volta, reservem.

Ara esmicolem al màxim el pa mullat i escorrem tant com puguem l'aigua i l'anem posant a la paella. Amb l'espàtula s'ha d'anar xafant i remenant molt sovint, veureu que al principi serà com una massa compacta i pensareu que d'allà no sortirà res de bo però heu de tenir molta paciència i anar-hi treballant durant molta estona, ben bé estareu de mitja hora a tres quarts depenent de la quantitat de foc però heu d'aconseguir que marxi gairebé tota l'aigua del pa. Veureu que cap al final, la massa s'anirà esmicolant i agafant color, en aquest punt poseu una mica més d'oli, rectifiqueu de sal i afegiu un polsim de pebre vermell dolç.

Remeneu i quan veieu que ja té la textura desitjada i tot el pa ja té forma de molles petites afegiu l'all i el gust escollit que en el meu cas és el bacó fumat que ja li he donat abans volta i volta a la paella i l'he tallat a trossets petits. Saltem una estona i ja podem servir, podeu afegir damunt un ou fregit, o sobrassada o el que us vingui de gust, en el nostre cas i per l'al·lèrgia ja ens està bé així i us asseguro que és un menjar molt suculent.

1 comentari:

  1. Et deixo aquest comentari per fer-te saber que t’hem inclòs en el llistat de blocs en català que tenim al nostre bloc, Olleta de verdures. Des de ja fa més de tres anys intentem aplegar dins la secció “Gastrosfera.cat” tots els blocs que, d’alguna manera, parlen de cuina en català. Si prefereixes no ser-hi, només ens ho has de dir!
    Espero que gaudeixis molt fent el bloc!

    A banda de tot això que m'expliques, t`he de dir que m'agrada molt el teu bloc. Et felicito, junt als teus pares, per la teva iniciativa. Trobo que és una molt bona pensada!

    Seguiu així, que està molt bé! ;-)

    ResponElimina